Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Откриха тялото на Живко Жеков

OFFNews 22 декември 2011 в 14:27 1792 0

Снимка ЕПА/БГНЕС

Спасителните екипи в Охотско море са намерили тялото на българина Живко Жеков, който беше член на екипажа на потъналата петролна платформа „Колская”, съобщи руското издание „Лайв нюз“.

Тялото му е било намерено на около 10-12 мили южно от мястото на потъването на платформата, съобщиха от регионалното поделение на министерството на извънредните ситуации в Сахалинска област. В момента тялото на българина е на борда на кораба „Атлас”.

 50-годишният Живко Жеков е на заминал от България на 30 ноември. Той е участвал в проекта от самото закупуване на сондата и придвижването й. Жеков е от Варна. Той оставя съпруга и две деца. До момента са извадени телата на 17 от загиналите при потъването на платформата. Телата на 11 загинали са транспортирани до пристанище Корсаков. Спасителната операция на мястото на инцидента продължаваше до днес следобед, но се наложи да бъде временно прекратена, заради силна буря . Заради бурята ледоразбивачът „Магадан” и спасителният кораб „Атлас” са се насочили към сахалинското пристанище Корсаков. На борда на Атлас са телата на шестима души, открити днес в района на потъването на платформата. На борда на платформата е имало 67 души. От тях са спасени 14. Останалите 30 души все още са безследно изчезнали. Петролната платформа претърпя авария при буря в централната част на Охотско море в неделя, на 200 километра от остров Сахалин и потъна напълно само за 20-ина минути. Дълбочината на морето в района е 1042 метра. Температурата на водата тогава бе минус седем градуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews