Откриха още 6 тела на погребани вместо кремирани край Банкя

OFFNews 30 май 2022 в 19:11 2092 0

кремиране

Снимка БТА

Открити са още 6 тела в близост до гробище в село Клисура край Банкя, които вместо да бъдат кремирани, са били незаконно погребани, съобщи Нова тв, като се позова на информация от МВР. 

На място през целия ден е имало полицейски автомобили и линейка, с която най-вероятно са се извозвали телата. Така общият брой на незаконно погребаните хора вече е 13.

От Софийската районна прокуратура обявиха, че следствените действия не са спирали.

На 25 май стана ясно, че са открити 7 трупа на заровени хора, починали в хосписи. По първоначални данни случайно преминаваща жена се натъкнала на зловещата гледка. По-късно се разбра, че свещеник ги е открил. Задържан бе и 51-годишен погребален агент. 

Прокуратурата даде и подробности за незаконните погребения - става дума за три жени и четирима мъже. Роднините са плащали за кремация по 1000 лв., но тя не е била извършена. Установена бе и самоличността на един от погребаните. Мъжът е починал през януари 2022 г. Не е поддържал връзка с двамата си синове и е живеел под наем в Банкя. След като били известени, че баща им е починал, те превели парите на агенцията и са получили урна с кремираното тяло на човека.

За задържания Георги Енев това не е първото провинение. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!