Откриха две тела в Пирин, едното е на изчезналия 70-годишен турист

OFFNews 02 януари 2023 в 11:09 8362 0

Архив

Снимка ПСС, архив

За втория мъж няма данни да е бил издирван

Планинските спасители откриха тялото на изчезналия на Коледа в Пирин Пламен Христов. До него обаче е открит още един мъртъв мъж. За него няма информация, че се издирва. Предполага се, че е човек, който е тръгнал да търси Пламен Христов.

Двамата загинали мъже са открити в улеите на Влахина долина под връх Вихрен, съобщи БТА. След двудневно прекъсване на издирвателната акция, тази сутрин тя е подновена. В нея участват планински спасители от Банско, в района се движи и група спасители от Сандански и Разлог.

Спасителите преглеждали кадрите, заснети през изминалите дни с дрон, когато видели на записите труп. Веднага група от 20 спасители, чиито животи са поставени под риск, тръгнала към мястото, където се натъкнали на тялото на изчезналия под връх Вихрен Пламен Христов. В близост до него видели и трупа на непознат мъж, съобщава Нова телевизия.

Очаква се двете тела да бъдат извозени до МБАЛ Благоевград, но те не могат да бъдат свалени на ръце от спасителите, тъй като липсва снежна покривка и моторните шейни не могат да бъдат включени в акцията.

От Планинската спасителна служба призовават никой да не издирва изчезналите през последните дни хора, защото това може да бъде много опасно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови