НСО държало под "визуален контрол" мъжа, който се промъкна зад Борисов

OFFNews 19 май 2015 в 16:33 5294 2

НСО държало под

Снимка БГНЕС

Гардовете от Националната служба за охрана (НСО) са държали под "постоянен визуален контрол" поведението на мъжа, който по-рано днес проби охраната на премиера Бойко Борисов, като се промъкна зад гърба му. 

По време на икономически форум днес непознат мъж преодоля личната охрана на премиера, като разви вижданията си за демокрацията у нас. Промъкването му беше определено като пробив в сигурността, който наподобява случая с нападението над Ахмед Доган

От становище на НСО по случая, става ясно, че ситуацията не е била опасна за охраняваните лица и според професионалните стандарти и критерии, "възникналата ситуация с участие на гражданин, допуснат след проверка в залата, не е налагала прилагане на специални способи и техники за незабавното му задържане и извеждане".

"Служителите от личната охрана на министър-председателя са осъществявали постоянен визуален контрол върху поведението на този гражданин и на всички лица от близкото обкръжение", се казва в становището.

От НСО са категорични, че мероприятието е подсигурено с всички предохранителни мерки. В становището се казва още:

Поради очакваното присъствие на бизнес-форума на охранявани от НСО лица, службата със съдействие на домакините е организирала пропускателен режим. Организаторите не са били предвидили баджове или други опознавателни знаци за поканените гости. Всички лица, влизащи в зала „София“, са проверени за наличие на огнестрелни или хладни оръжия, взривоопасни, радиоактивни, леснозапалими материали и други общоопасни средства. Проверката е извършена с помощта на метал-детекторни рамки и рентгенов апарат.

Още при влизането на премиера в сградата, екипът за лична охрана "е наблюдавал поведението и реакциите на присъстващите, за да идентифицира и пресече възможни опити за посегателство."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!