Над 467 000 лева са дарени със SMS-и за наводнените региони

OFFNews 21 юни 2014 в 09:18 4916 4

Снимка sxc.hu

Чрез SMS с текст DMS VARNA на номер 17 777 вече са събрани над 467 000 лева.

Обществен форум ще гарантира разпределянето на парите, събрани за бедстващите, съобщават от пресцентъра на община Варна.

Днес работата по възстановяване на Аспарухово продължава. Сборният пункт за доброволците, желаещи да помогнат в разчистването на Аспарухово, е районното кметство в квартала.

Там всеки може да занесе и помощ за пострадалите, както и в офиса на Български червен кръст: на ул. „Братя Шкорпил” 3 - в центъра на Варна.

Щетите от водното бедствие в квартал Аспарухово ще бъдат оценявани от няколко комисии. Тази сутрин при главния архитект на община Варна Виктор Бузев се събират експерти, сред които и представители на обществения съвет по градоустройство.

Ще бъдат уточнени критериите, по които ще се правят оценките на щетите, съобщи заместник-кметът на община Варна Пейчо Пейчев.

„Огледи ще се правят на обществените сгради и на пострадалите частните домове. Данните, които се съберат, отиват в комисията по бедствия и аварии. С решение на Общинския съвет ще се търсят възможности общината да подпомогне гражданите”, каза заместник-кметът.

Община Варна ще получи експертна помощ от общината в Перник с осигуряване на два екипа специалисти за оценка, очаква се и един екип от общината в Карнобат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!