Ексклузивно Иван Калчев - Глиги: Връщам се, за да участвам в същата война, но с други средства

Моряк-педофил снимал деца в Морската градина във Варна, ГДБОП залови още трима

ГДБОП залови него и още трима, мъжете набирали невръстни жертви за секс експлоатация през фейсбук

OFFNews Последна промяна на 02 август 2019 в 11:11 6399 0

Четирима педофили, извършвали онлайн сексуална експлоатация и кибертормоз на деца от страната, залови ГДБОП. 

Бандитите се свързвали с набелязаните жертви първо през фейсбук, после - след като спечелят доверието на децата, комуникацията продължавала чрез чат приложения. След като успешно склонявали децата да споделят собственоръчно създадените от тях снимки и видеа, започвал процес на изнудване за създаване на други подобни материали и дори оказване на натиск за срещи на живо.

Задържаните са български граждани от Бургас, София, Варна – един от тях работел на бензиностанция, друг бил служител на мобилен оператор, трети - моряк, а четвъртият е безработен.

В хода на процесуалните действия в едно от иззетите устройства на моряка, служителите на ГДБОП установили няколко папки с множество снимки на малки деца, играещи си в морската градина в Бургас, предстои установяване самоличността на заснетите деца.

За задържания столичанин сигналът до антимафиотите бил получен от партньорите им от агенцията за вътрешна сигурност на САЩ – Homeland Security Investigations. Касаело се за засечена кореспонденция в чат приложението „KIK“ по време на международно разследване с участието и на властите от Нова Зеландия.

От ГДБОП апелират за завишен родителски контрол по време на лятната ваканция. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови