Министър нареди затваряне на "Ечемишка" до осигуряване на пълна безопасност

offnews 05 февруари 2017 в 18:34 8941 9

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов направи оглед на мястото на инцидента в тунел „Ечемишка" на АМ „Хемус" заедно с инж. Дончо Атанасов – председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура". По-рано днес там падна лампа и уби пътничка в автомобил.

Министър Попниколов обяви, че няма да се допусне движение през тунела, докато не се осигури пълната му безопасност. Дойдох на място да проверя ситуацията и да се убедя, че ще се вземат мерки, каза още той и поднесе съболезнования си на семейството на загиналата жена.

Инж. Дончо Атанасов посочи, че тунелът не е ремонтиран, откакто е пуснат в експлоатация през 1985 г., а в момента се ремонтира в другата, дясна тръба, която е била в много по-лошо състояние.

Предстои да се назначи специална комисия със заповед на Дончо Атанасов, която да проучи какво е състоянието на авариралото съоръжени и какви мерки трябва да бъдат предприети за пълното му обезопасяване, за да се скъси максимално срокът, в който движението по трасето ще бъде спряно.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  12038

  9

  косата

  20.02 2017 в 12:16

  Циркът е пълен

  14355

  6

  neverland

  06.02 2017 в 01:24

  Пътят е ясен, връщане назад няма. И тук с времето ще тръгнах от онези коли с оранжевите буркани дето сме гледали по американските филми, които следат за дупки, пукнатини и всякакви проблеми по трасето. Дето сигнализират, затваря се пътя и се оправя.
  И тук с времето ще тръгнах от онези коли, които чакат в готовност за аварийна помощ, дето разчиства пътя от закъсали и катастрофи.
  Още стотици още неща ще "открием" и ще "внедрим".
  Лощото е, че ще мине време(къде повече, къде по малко), а през това време много хора, ще издубят времето си, нервите си, парите си, живота си...

  14355

  5

  neverland

  06.02 2017 в 01:13

  #4
  Да в западния свят много отдавна ползват ескалатори, клетъчни телефони, копирни машини...
  Технологично(на потребителско, консуматорско ниво)може да се каже имаме само 1-2-5 години забавяне.
  Високотехнологично(на научно, инженерно, развойно, медицинско, производствено ниво)може да се каже имаме около 20 години забавяне.
  Организационно(където въпросът не опира до наука, машини, пари, а просто някой да си вдигне .... от бюрото)ниво...там вече сме с повече от 20 години назад от развитите.

  29585

  2

  Izalina

  05.02 2017 в 23:09

  Като се обърне каруцата, пътища много.

  Всичката ни е такава. Поне да се обръщаше внимание на сигнали, но неее, като стане белята чак всички стават много активни в "мерките".
   
  X

  Гюнер Тахир: В дъното на разцеплението на ДПС стоят едни 100 млн. лв., не политика