Премиерът разпореди проверка след трагедията в "Ечемишка"

offnews 05 февруари 2017 в 17:40 7467 2

Министър-председателят Огнян Герджиков разговаря с министъра на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов по повод трагичния инцидент, при който загина жена в тунел „Ечемишка“, съобщи правителствената пресслужба.

Премиерът разпореди да бъдат извършени всички действия от страна на институциите от изпълнителната власт по изясняване на обстоятелствата, довели до инцидента в неремонтираната тръба на съоръжението, да бъдат предприети необходимите мерки и потърсена отговорност.

Прокуратурата вече е завела следствено дело по случая.

Днес осветителна греда в неремонтираната тръба в тунела падна върху автомобил и уби пътничка и рани шофьора. По информация на "24 часа" те са брат и сестра, а починалата жена е на 64 г. Първоначалните оценки на АПИ сочат, че причина за тежкия инцидент е корозия на носещата метална конструкция на осветителната система.

Огледът на мястото продължава и в него ще се включи лично министърът на регионалното развитие и благоустройството. Министър-председателят увери, че всички отговорни институции работят по случая. За предприетите действия премиерът е информирал президента Румен Радев.

Проф. Герджиков изразява съболезнованията си към близките на загиналата, пише още правителствената пресслужба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови