Мъж простреля двама души и се барикадира в цех в Стара Загора (обновена)

OFFNews 20 септември 2023 в 14:06 4563 2

Арестуван е барикадиралият се въоръжен мъж в Стара Загора.

Снимка БГНЕС/Иван Янев

Арестуван е барикадиралият се въоръжен мъж в Стара Загора.

50-годишен мъж простреля двама души в Стара Загора и се барикадира.

Нападението е станало през нощта.

Единият от пострадалите е уцелен в ръката, а другият в корема. Ранените са настанени в болница. Те са работели във фирма за събиране на дългове.

Извършителят се е барикадирал в цех. Районът е в близост до Руския пазар и е отцепен от полицията.  Малко преди 15.00 ч. мъжът беше изведен от сградата. 

Около полунощ е получен сигнал за двама души с огнестрелни рани, които са потърсили спешна помощ. Разпитан е мъжът с по-леките наранявания, 

"Колегите работиха цяла нощ, а в днешния ден установиха, че въпросните лица са търсили невърнати кредити от техен длъжник, който е и евентуален извършител на прострелването", коментира ст. комисар Лазар Христов, цитиран от БТА. 

Когато двамата идват на адреса на длъжника, той се барикадира и казва, че няма да излезе, докато не осъществи контакт с медиите. Той е криминално проявен и наркозависим, на по-късен етап е убеден от служителите на МВР да се предаде. С него е разговаряла съпругата му, близките му, синът му, психолози и полицейски служители, поискана е помощ и от Специализиран отряд за борба с тероризма, каза още комисарят.

Образувано е досъдебно производство за опит за убийство.

Ст. комисар Христов коментира още, че пострадалите също са криминално проявени. В момента се извършват огледи, изземват се гилзите, оръжието, с което се предполага, че са нанесени уврежданията. Оръжието е незаконно притежавано, предстои да бъдат назначени експертизи, за да се установи дали с него е стреляно. Иззети са и видеозаписи в района. Продължават и разпитите на свидетели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

870

2

Constanza

20.09 2023 в 18:47

Стара Загора изтрещя напоследък.

11300

1

yoghurt

20.09 2023 в 14:37

Доста зачестиха престъпленията. Социалната ножица се разтвори, има много неравенство и чувство за несправивост в общиството. Ако бързо не се вземат мерки ни чака още насилие или психологични проблеми, разрешавани с насилие над другите.
 
X

Да помогнем на украинските деца!