Мъж е събирал пари за бързи услуги в двора на КАТ от години

Мнимият полицай си имал сайт - частен КАТ, предлагал и обжалване на наказателни постановления, разкри шефът на "Пътна полиция"

OFFNews 07 юни 2022 в 09:40 5929 1

КАТ

Снимка Архив

Измамник действал на територията на столичния КАТ. Той се представял за служител и взимал пари от чакащите на опашките в двора на "Пътна полиция", за да им свърши работа по-бързо. 

Мъжът е задържан, след сигнал от гражданин, съобщи Нова тв. Мнимият полицай се прехранвал по този начин от години, обясни шефът на КАТ към СДВР Тенчо Тенев. Той допълни, че ще има уволнени служители от регистрацията, защото записи от камери показват цяла верига.

„Гневен гражданин ни информира за корупция, която се случва на територията на „Пътна полиция” в зоната за регистрация на автомобилите. Потърпевшият ми каза, че е дошъл да си подмени талона, срещнал е мнимия полицай в цивилни дрехи, който му е предложил да подмени талона му по най-бързия начин. Поискал му е 100 лв.”, разказва Тенев.

От години той и семейството му стоят пред КАТ. „Фамилията му предлага смяна на регистрационни талони, книжки. Има сайт - частен КАТ, в който предлагат и обжалване на наказателни постановления, което при нас е недопустимо. Те имат офис и извършват такива услуги”, обясни още Тенев.

Около 20-25 души се занимават с подобно изнудване на гражданите на територията на столичния КАТ, разкри началникът на „Пътна полиция”.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

1

sawall

07.06 2022 в 09:51

Леле, добре, че полицията е бдителна и бързо ги е хванала съвсем сама и без сигнал от никого. Минали са не-минали няколко години и само с едно (сигурен съм, че е било само едно) оплакване са скокнали, просто скокнали, в действие. Просто не знам какво щяхме да правим без тях.