Майката на убитата 11-месечна Красимира: Цяла нощ чаках да се разплаче, за да я нахраня

OFFNews 12 септември 2014 в 07:59 9425 12

Цяла нощ очаквах да я чуя да се разплаче, за да й дам мляко.

Така майката на убитото 11-месечно момиченце Красимира Нонка Кънева отговори на въпроса как е изкарала нощта след катастрофата в репортаж на Нова тв.

Момиченцето бе убито на 11 септември в количката си от автомобил, управляван от употребилия алкохол граничен полицай Костадин Стоянов, на тротоара пред магазин в бургаското село Крушевец, където живее семейството. Нонка оставила количката пред магазина и влязла, когато се чул трясъкът.

"Беше видимо пиян. И не е единичен случай той да се напива по време на работа", каза бащата, който държеше снимката на убитото си дете. Той настоя за ефективна присъда за убиеца на дъщеря си.

Костадин Стоянов се връщал от дневна смяна и тържество с колегите в Малко Търново, когато станала катастрофата.

"Първото ми впечатление беше, че този човек не е адекватен. Отиде на отсрещния тротоар, разговаряше по телефона, не реагира. Веднага дойдоха гранични полицаи, преди линейката и полицията. Колегите на Костадин Стоянов му купили кисело мляко, за да може да изтрезнее по-бързо, преди да му бъде взета проба за алкохол с дрегер. По-късно дрегерът показва 0.63 промила алкохол. Взета е и кръвна проба от полицай, но без свидетели, което кара бащата на момиченцето да се съмнява, че тя е манипулирана.

Съпругата на Костадин Гергана разказва, че той й се обадил по телефона с думите "Направих голяма беля - убих дете. Само искам да си спокойна и да знаеш, че те обичам".

Костадин Стоянов е задържан в РУП Созопол и днес Окръжната прокуратура трябва да прецени дали да удължи мярката от 24-часова на 72-часова и дали да поиска най-строгата мярка - задържане под стража.

Тази сутрин жители на Крушевец блокираха пътя Малко Търново - Бургас на мястото на катастрофата. Те настояват там да бъдат поставени легнали полицаи и заявяват, че тепърва ще правят нови блокади. Искат и най-тежката възможна присъда за убиеца - доживотен затвор без право на замяна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!