Лекарите по-скоро песимисти за живота на ранения млад мъж в катастрофата с Емилия

OFFNews 25 май 2018 в 10:55 7486 0

Лекарите са по-скоро песимистично настроени за ранения млад мъж в тежката катастрофа, в която пострада и попфолк певицата Емилия. Това стана ясно на брифинг тази сутрин, на който директорът на столичната болница "Св. Анна" д-р Славчо Близнаков даде подробности за състоянието им.

Певицата е пътувала заедно с годеника си и неговия 19-годишен син, който бил зад волана. Именно шофьорът е пострадал най-сериозно. Той е с тежка черепно-мозъчна травма, на апаратно дишане в реанимация. Мозъкът му е сериозно увреден. Няма нещо, което да се оперира, посочи д-р Близнаков.

Емилия е с гръдно-коремна травма, без опасност, за живота, и остава в лечебното заведение за наблюдение. Годеникът ѝ е настанен в Лицево-челюстна хирургия, без опасност за живота. Директорът на болницата уточни, че и двамата ще се възстановят напълно.

Инцидентът е станал на 24 май следобед на 37-мия километър от магистрала "Тракия". Автомобилът е катастрофирал сам, вероятно заради висока скорост.

Средно 30 линейки на ден водят пациенти в Спешното отделение на УМБАЛ "Св. Анна". Това прави около 1000 на месец или 12 000 на година. Най-малко 1/3 от тях са с пациенти, пострадали при ПТП, кометира д-р Близнаков тревожната статистика от пътните инциденти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !