Лекарите от ИСУЛ спасиха зрението на полицайката, ранена на дербито Левски - ЦСКА

OFFNews 19 април 2018 в 08:55 9952 2

Снимка бТВ

Лекарят, оперирал 24-годишната полицайка, която пострада при снощното дерби между Левски и ЦСКА в София, е оптимист за нейното зрение.

„Мога да кажа, че окото й ще бъде запазено”, каза пред бТВ доц. Борислав Кючуков, началник на Клиниката по очни болести в ИСУЛ.

Жената бешe ранена от хвърлена бомбичка и е подложена на спешна операция в ИСУЛ, продължила над 2 часа.

„За тази тежка травма на дясното око операцията протече доста гладко”, допълни доц. Борислав Кючуков.

Полицайката се е намирала в един от входовете на стадиона заедно със свои колеги, а хвърлената бомбичка е счупила стъклопакета на вратата.

От около на полицайката е извадено 4-милиметрово стъкло.

Тя е служител на Жандармерията само от 6 месеца, каза в предаването „Тази сутрин” главният секретар на МВР Младен Маринов.

Задържани са общо 40 души, които са били в непосредствена близост до мястото, откъдето се предполага, че е хвърлена бомбичката, допълни той. Взети са им натривки от ръцете, за да се търсят следи от взривно вещество.

Прави се анализ и на видеоматериалите от заснемането на секторите. Продължава работата по издирване на лица, отбеляза още Младен Маринов. Има такива, които са маскирани, продължава работата по установяването и на тези лица и задържането им, каза главният секретар на МВР.

„Всичко показва, че това е целенасочено действие към полицейските служители”, отбеляза Младен Маринов. „Нямам друго обяснение освен хулигански подбуди и действия, които не бих ги обяснил за човешко същество”, посочи той.

Според него не трябва да се върви в посоката да се търси пропуск на полицията.

„На такива срещи няма как 100% да се гарантира, че няма да се вкарват такива вещества. Имаме случаи, когато те са вкарвани поотделно и се смесват вътре. Това са бомбички, които могат да се направят и на терен”, каза главният секретар на МВР.

Според Маринов не трябва да търсим пропуск в полицията.

"Имам чувството, че когато пострада полицай, пак търсим пропуск в полицията. Обществото трябва да въстане срещу такива хора, полицаите са на обществото”, подчерта още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

2

sawall

19.04 2018 в 12:40

„На такива срещи няма как 100% да се гарантира, че няма да се вкарват такива вещества." - И тези хора ни пазят от терористи...

"Имам чувството, че когато пострада полицай, пак търсим пропуск в полицията. " - А не фе. Това че хулиганите са малоумници ясно. Но с тези срещи има ангажирани стотици ако не и хиляди полицаи. И пак се стига до простотии, изцепки, бомбички, кръв... Значи някой не си върши работата правилно. Друго обяснение няма. Причините може да са много: некадърност, корупция, лоша подготовка, лошо ръководство, лошо планиране... Но не е липса на пари и хора, защото МВР все пак има раздут и персонал, и бюджет, като процент от държавните слуцители и разходи.