Криминално проявен преби жена си в Стражица (обновена)

OFFNews 09 август 2023 в 12:07 1371 0

112

Снимка БГНЕС

112

34-годишен рецидивист е задържан в районното управление в Горно Оряховица заради упражнено насилие спрямо жена, с която живеел на семейни начала, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново. 

Сигнал за случая е получен тази нощ.

Мъжът е известен на полицията и осъждан.

Спорът между двамата е възникнал в дома им в Стражица. Впоследствие тя прераснала в юмручна разправа, при което на 34-годишната жена са нанесени наранявания. След намесата на полицията мъжът е задържан за 24 часа.

В Самоков е задържан мъж за нанесена телесна повреда на сестра му. Пострадалата подала жалба за закана за убийство и побой.

Полицейските служители реагирали незабавно и задържали мъжа. Той е криминално проявен и осъждан.

Задържан е за срок до 72 часа и е образувано досъдебно производство за закана за убийство.

Междувременно Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 30-годишен мъж за нанасяне на телесна повреда на жена.

На 6 август около 19: 30 ч. в апартамент в ж.к. „Дружба“ в гр. София, обвиняемият е удрял с ръце в главата и тялото жената, с която живеел.

По случая е образувано досъдебно производство.

Обвиняемият е осъждан. Предвид възможността да извърши друго престъпление, той е задържан за 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Само за няколко часа бе съобщено за още едно домашно насилие -отново в София.

56-годишен мъж се заканил с убийство на жената, с която живеел.

На 7 август в ж.к. „ Илинден“ мъжът се заканил с убийство на пострадалата и ѝ ударил шамар, след което я блъснал в рамото. Деянието е извършено в условията на домашно насилие.

Той е задържан за 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки