Кметът на ямболско село обвинен в побой над дете на централния площад

Момичето има тежко наследствено заболяване, случаят ще повлияе на състоянието ѝ

OFFNews 23 август 2023 в 09:32 2741 1

Кметът на Иречеково Николай Генов

Снимка Стопкадър bTV

Кметът на Иречеково Николай Генов

Кметът на ямболското село Иречеково Николай Генов е обвинен за побой над 13-годишно момиче. Районната прокуратура се самосезира, съобщи bTV.

По-рано адвокатът на семейството на битата 13-годишна Цветелина съобщи, че двете страни са се договорили и дело срещу кмета на Иречеково няма да има.

Случката се развива през април, но семейството подава сигнал преди дни. Една вечер, докато деца играят в центъра на ямболското село, подразнен от шумните им игри, Николай Генов отива при тях, след което обижда и удря няколко пъти Цветелина с колан.

По тялото на детето е имало видими следи от насилието, показват излъчените в ефир кадри.

Момичето има тежко наследствено заболяване, а в медицинския ѝ картон пише, че случаят ще повлияе на състоянието ѝ.

Досъдебно производство ще се образува по случая, ако се съберат достатъчно данни за извършено престъпление. Събират се доказателства и се разпитват свидетели.

"Срокът е 30 дни, но ще изискаме проверката да бъде приключена в по-кратък срок", заяви районният прокурор на Ямбол Мина Грънчарова.

Николай Генов е казал на продуцентите на предаването, че ще се включи в ефир, но тази сутрин телефонът му е бил изключен.

Преди два дни обаче той отрече, че е ударил детето. "Ако познавахте детето, този разговор щеше да е излишен. Това не е дете, а жив изрод", коментира той пред bTV. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки