''Икономическа полиция'' проверява Община Стамболийски

OFFNews 14 април 2022 в 11:28 1594 0

Снимка www.mvr.bg

"Икономическа полиция"- Пловдив проверява Община Стамболийски по сигнал за злоупотреби със средства, съобщават от Областната дирекция на МВР в града. 

Сигналът е за злоупотреби със средства на общината, предназначени за закупуване на гориво за предоставен за безвъзмездно ползване лек автомобил на районното управление.

В хода на проверката е установено, че половината от отпуснатите целево 28 500 лв. са в сметка на общината, а останалата сума е усвоена за покриване на разходи от друго естество.

Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев заяви, че също е подал сигнал в прокуратурата, защото автомобилът, даден на полицията, няма пътна книжка и документи, които да доказват изминалия пробег. И не е ясно закупуваното гориво дали е ползвано от полицаите за лични или за служебни цели, предаде БНТ.

От полицията съобщават, че е изискана цялата документация и снети са обяснения от всички длъжностни лица с отношение към случая.

"Анализът на данните по категоричен начин сочи, че няма допуснати нередности от страна на полицейските служители, ползвали в изпълнение на задачите си въпросния автомобил. Те са го зареждали с гориво, заплащайки със собствени средства, които след това им се възстановявали от общинската каса срещу представяне на съответните разходнооправдателни документи – фактури и касови бележки", пишат от ОДМВР-Пловдив.

Събрани са обаче доказателства, че от 2016 година насам отпускани на Община Стамболийски целеви средства от държавния бюджет не са изразходвани по предназначение.

Материалите са изпратени в прокуратурата за преценка на наличие на данни за престъпление.

От полицията припомнят, че подобни акции имаше и в Община Съединение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови