ГДБОП и МВР са нахлули в дома на майката на активист от Изправи се.БГ

OFFNews 20 август 2020 в 20:54 27092 2

Отдел "Наркотици" към ГДБОП-МВР и отдел "Тежки престъпления" към МВР са нахлули в дома на майката на един от активистите а протеста, който е на блокадата на Орлов мост. Това заяви адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио по време на 43-тия ден на антиправителствените протести в столицата.

Активистът се казва Тихомир Василев и е част от "Изправи се.БГ".

По време на обиска не е имало поемни лица, добави той. 

Хаджигенов разказа, че самият Тихомир не е бил в къщата, само майка му. 

Утре в 7:30 часа Мая Манолова ще даде извънреден брифинг пред президентството.

"Току що разбрахме, че Бойко Борисов е изпратил МВР-Отдел "Тежки престъпления" и Отдел "Наркотици" да преровят дома на родителите на Тихомир Василев. Той е едно от лицата на протеста, член на Изправи се. БГ.", заяви Мая Манолова, председател на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" във видеообръщение във фейсбук.

Тишо едно автентично и истинско лице, което е от първия ден на протеста е подложен на психологически и институционален тормоз, добави тя.

"Претарашили са дома, мазетата, уплашили са съседите и са се канили да нарежат металната врата. Това е недопустимо. Потърпевш на подобен институционален натиск изпратен от Борисов може да бъде всеки протестиращ", каза още Манолова.

Борисов не ни е страх от теб. Ти умираш от страх, от протеста, от енергията, от волята на хората да те изпратят завинаги в оставка. Ще защитим всеки член на Изправи се, всеки протестиращ, завърши лидерът на Гражданската платформа "Изправи се.БГ".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

21.08 2020 в 16:16

Пак като не са погнали децата му е добре. Гешев вече има опит из детските градини и сигурно отлично знае как да притисне малолетен.