Един от най-търсените британски престъпници арестуван у нас

Таня Николова 15 юни 2022 в 16:45 3026 0

Бенджамин Макан

Снимка https://nationalcrimeagency.gov.uk/

Бенджамин Макан

Един от най-издирваните мъже във Великобритания - Бенджамин Маккан - е бил задържан в Пловдив, съобщиха от британското посолство у нас, като цитират информация на британската Национална агенция за борба с престъпността (NCA).

32-годишният Макан е заподозрян в разпространение на наркотици. Той е арестуван в понеделник, 13 юни, в хотел в Пловдив. Притежавал е фалшив паспорт и истински паспорт на чуждо име.

Арестът е вследствие на операция на британската Национална агенция за борба с престъпността, българската полиция и испанската Гражданска гвардия.

Призив за помощ при издирването на Макан беше отправен през януари тази година, когато NCA и Crimestoppers стартираха нова кампания "Most Wanted", включваща 12 бегълци, за които се смяташе, че се укриват в Испания.

Макан е издирван от полицията в Норфолк по обвинение в заговор за доставка на наркотици от клас А. Обвинен е в доставка на няколко килограма кокаин през 2020 г., при която той и съучастниците му използват криптирани телефони. С него задържаните от списъка стават общо петима.

Предстои екстрадиция на арестанта.

Стив Рейнолдс, регионален мениджър на NCA в Испания, е цитиран да казва: "Арестът на Бенджамин Макан стана възможен след отлична работа на нашите служители за международна връзка, екипа на Guardia Civil за издирване на бегълци, българската полиция и колегите ни от българската дирекция за международно сътрудничество, на които сме много благодарни."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!