Две версии за убийството в Борисовата градина

OFFNews 03 юни 2015 в 08:36 15984 11

Две са основните версии, по които работи полицията по случая с убитото момче в Борисовата градина. 16-годишният Георги Игнатов от Търговско-банковата гимназия в София беше намерен на пейка с прободна рана. 

Случайно нападение, придружено с обир и спречкване за момиче са най-вероятните причини, довели до смъртта на момчето.

Полицията работи по версията за случайно нападение, съобщава bTV. За това свидетелства есемес, който ученикът изпратил до приятелката си. В съобщението той написал, че я чака на пейката. Минута и половина по-късно ѝ се обадил, за да каже, че е намушкан. Когато тя пристига, той вече е починал.

Пред Нова телевизия тази сутрин съучениците на Георги заявиха, че са възмутени от публикациите в медиите, които го изкарват футболен хулиган. Те разказаха, че той е харесвал футбола, но не чак до там, за да ходи по мачове и да хулиганства.

Относно версията за конфликт с момче от Строителния техникум заради момиче, приятелите на Георги разказаха, че е имало пререкание между двете момчета, но не вярват това да е в основата на престъплението. Те отхвърлят и версията за обир, тъй като всичките му вещи са били до него. В тази връзка от всички възможни версия те допускат единствено тази за любовен конфликт, въпреки че не им се вярва и тя да е вярна.

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Полицията цяла нощ разпитва свидетели и съученици на Георги. Изясняват се отношенията му с други ученици от Строителния техникум, както и последните часове от живота му.

Все още няма официална информация за заподозрян за убийството на Георги. Няма и очевидци. Полицията е взела записите от видеокамерите в района.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!