Два тона канабис са открити в камион на ГКПП 'Дунав мост - Видин'

OFFNews Последна промяна на 19 декември 2020 в 12:51 1843 0

Два тона канабис са открити в камион на ГКПП "Дунав мост - Видин", съобщиха от Апелативната прокуратура. 

Около 16 ч. на 16 декември митнически служители спрели за проверка товарен автомобил с българска регистрация. Камионът се движел от България за Белгия, като в документите пишело, че се пренасят около 2000 кг коноп за влакна.

Представено е разрешение, издадено от Министерство на земеделието, горите и храните на фирмата–изпращач за отглеждане на коноп за влакна, със съдържание под 0,2 % тетрахидроканабинол.

Митничарите установили, че растенията са със съцветия.

Взети са представителни проби за изследване, които са показали, че съцветията съдържат около 0,5 % тетрахидроканабинол. Конопът с тази стойност попада под забраната за износ, транизит, пренасяне и превозване на наркотични вещества.

Водачите на товарния автомобил, които са български граждани, са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за определяне на мярката им за неотлонение "задържане под стража".

В петък прокуратурата съобщи и за задържан 23-годишен мъж на ГКПП "Лесово", който се опитал да пренесе 23 кг кокаин за над 2 млн. лева. В тайник на колата му са намерени общо 22 пакета, облепени с тиксо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови