Дрогиран тираджия уби шофьор в насрещното и си продължи, хванаха го чак след 65 километра

Красимир Крумов 03 октомври 2022 в 13:45 4830 0

61-годишният шофьор от катастрофата рано сутринта е заспал зад волана.

Снимка ОДМВР - Разград

61-годишният шофьор от катастрофата рано сутринта е заспал зад волана.

Дрогиран шофьор на камион от Пазарджик е убил 56-годишен мъж в катастрофа на главен път Е-70 Русе – Варна, съобщи говорителят на ОДМВР в Разград Илияна Георгиева. Шофьорът не е спрял след инцидента, а е продължил по пътя си, арестуван е на 65 километра от мястото на произшествието.

Сигналът е бил подаден в 9.40 в понеделник сутринта. 42-годишен водач на седлови влекач с прикачено ремарке в посока от Русе към Разград. На завоите преди Цар Калоян ударил със задната част на камиона при разминаване идващия отсреща лек автомобил „Мерцедес“, в който зад волана бил 56-годишен мъж от Исперих. Шофьорът на камиона не спрял, а продължил по маршрута си. Мъжът от „Мерцедеса“ е бил откаран към МБАЛ – Разград с откъсната от удара ръка, но по пътя към болницата е починал. Под наблюдение е поставен 55-годишният му спътник.

Полицията в Разград е започнала издирвателни мероприятия и камионът бил установен едва на околовръстния път на Търговище, което е на 65-70 километра от мястото на катастрофата. Тестван е за алкохол и наркотици, пробата за наркотици е положителна. Справка в информационните масиви на МВР е показала, че има 13 криминалистически регистрации, в частност за кражби, притежание на незаконно оръжие и шофиране след употреба на дрога.

Това е вторият тежък пътен инцидент с товарен автомобил в този район днес. Тази сутрин към 4.15 на входа на село Осенец на същия път 61-годишен шофьор на идващ откъм Русе влекач „Ман“ с цистерна е излязъл от пътя и се е блъснал последователно в три електрически стълба. По предварителни данни е заспал на волана. В катастрофата е загинал возещият се до шофьора втори шофьор на цистерната, мъж на 73 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови