Дъмпела арестуван за нападението над Багата

Юлиан Христов 27 февруари 2012 в 16:49 2982 0

Благой Иванов-Багата. Снимка: БГНЕС
Благой Иванов-Багата. Снимка: БГНЕС

23-годишен софиянец с прякор Дъмпела е задържан за 24 часа заради нападението над бившия световен шампион по самбо Благой Иванов-Багата. Багата е в кома в "Пирогов", след като беше наръган с нож в бар рано сутринта на 26 февруари.

Часове след ареста Софийската градска прокуратура обяви, че срещу 23-годишният софиянец е повдигнато обвинение в опит за убийство на Благой Иванов-Багата.

Разпитани са още трима души, които са били в заведението, когато е започнал боят.

Дъмпела е криминално проявен. Той има регистрация през 2008 г. за изнудване на територията на Трето районно управление в София. През 2009 г. е задържан в Дупница за притежание на наркотици и използване на неистински документи. Тогава в колата му е открита дрога, а при последвалата проверка е установено, че номерът и документите на автомобила са фалшиви.

Вероятно камери от близката банка са запечатали нападателите в бар „Домби“. От записите вероятно ще стане ясно кой е посетил бара в часа на инцидента. Свидетели разказват, че след нападението Багата сам е успял да извика такси и така е стигнал до „Пирогов“. Камерите трябва да са записали и как нападателите се разбягват след побоя. Част от разпитаните потвърждават, че преди инцидента Багата е разговарял с хора от групата на Дъмпела.

Състоянието на Багата остава критично. Той е в кома в „Пирогов“. Иванов претърпя 6-часова операция вчера, извършена от хирурзи на Първа хирургична клиника на болницата за спешна помощ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови