Член на СИК във Видин е пребит, след като снимал как мъж гласува няколко пъти (обновена)

OFFNews 02 ноември 2023 в 12:00 1953 1

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Член на секционна избирателна комисия във Видин е пребит вечерта след изборите, предаде БНТ.

Потърпевшият Кольо Петров твърди, че причината е заснето от него видео как един и същ мъж гласува няколко пъти в избирателна секция в квартал "Нов път".

Петров е нападнат от петима мъже, които нахлули в секцията. Към него са отправени и заплахи за живота му.

"Влязоха петима да ме бият, защото ги снимах как вкарват бюлетини в урната. И реших да ги снимам, защото те няколко пъти - един човек пуска, втори път пак, трети път... по няколко пъти един и същи човек пуска по 10-15 бюлетини. И аз им направих забележка, те казаха да си затворя очите и да не приказвам много, защото ще ме набият. И аз казах: "Добре", и започнах да ги снимам", разказва Кольо Сотиров пред БНТ. 

Мъжът е нападнат от петима мъже, които нахлули в секцията. Единият е кандидат за общински съветник, а заснетият да гласува няколко пъти във видеото е неговият баща.

От Областната дирекция на МВР във Видин заявиха, че по случая са задържани трима мъже. Образувани са две преписки - по сигнали за нанесен побой и нарушение на изборното законодателство.

Проверките са докладвани и се очаква прокуратурата днес да ги преобразува в досъдебни производства, съобщиха от ОД-МВР във Видин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки