Частично бедствено положение в Раковски, хората още са затворени заради пожара

OFFNews 05 юни 2017 в 15:06 2448 0

Община Раковски обяви частично бедствено положение във връзка с пожара в с. Шишманци.

Пожарът възникна на 2 юни в цеха за събиране на пластмасови отпадъци, разположен на територията на бившия завод за стоманолеене, в непосредствена близост до екозавода за третиране на битови отпадъци. И днес кметът на общината Павел Гуджеров е бил на мястото на пожара, заедно с кмета на с. Шишманци Костадин Иванов и екип на Кризисния щаб за бедствия и аварии към Общината, съобщава агенция "Фокус".

Гуджеров обясни, че все още има малки огнища и излиза дим от мястото на пожара.

„Категорично заявявам, че за момента реална пряка опасност за населението няма, но за спокойствието на жителите на с. Шишманци и околните села, ще бъде изпратена мобилна група на екоинспекцията и Регионална лаборатория – Пловдив към Изпълнителната агенция по околна среда, която ежедневно да измерва качеството на въздуха в с.Шишманци до отменяне на частичното бедствено положение“, каза кметът.

Превантивните препоръките от РИОСВ към хората са да се избягват дейности на открито и да се затварят прозорците на жилищата в населените места на югозапад от пожара. В процес на изясняване са причините за избухването на огъня. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!