БСП сигнализира: Полицаи пребили 17-годишен в Сандански

OFFNews 27 ноември 2018 в 15:12 2724 0

БСП сигнализира за полицейско насилие над 17-годишно момче в Сандански. 

Социалистите получили сигнала за станалото от Конфедерация за защита правата на децата. Изпратена била и съдебно-медицинската експертиза на детето. 

Според разказите на другите деца, младежът бил бит веднъж пред тях и после още един път в полицейското управление. Депутатът от левицата Антон Кутев заяви, че има и клипчета, които показват част от агресията. Повече от петима полицаи удряли момчето, пиша в сигнала. 

До насилието се стигнало миналия петък. Тогава четирима младежи на възраст между 13 и 17 години влезли в конфликт с шофьор.

"Човекът, с когото се скарват тези деца, се оказва цивилен полицай, който не е на работа. След около 5 минути пристигат 3 полицейски коли и пребиват доста здраво едно от децата", разказа Кутев пред журналисти.

В съдебно-медицинската експертиза е записано, че момчето има охлузвания на челото и лявата слепоочна област, на дясната ръка, на китката и на коляното. То има и и кръвонасядане на челото и устата. Според съдебния лекар тези травми може да са получени от бой. 

"Разбрах, че детето със сигурност се е държало предизвикателно, но със сигурност не е налитало на бой. Има показания на другите три деца. Каквото и да е направило това дете, то можеше да бъде арестувано, можеше да бъде съдено, можеше да бъдат приложени всички законови мерки срещу него. Но то има над 20 рани, които съдебният лекар е отбелязал", каза още Кутев.

Той обяви, че според него става дума за превишаване на правата от страна на полицаите. "Отговаря ли това на правилата, по които работят полицаите и МВР и какви ще са мерките, които ще бъдат взети към полицейското управление в Сандански и към полицаите", попита той.

От пресцентъра на МВР заявиха пред OFFNews, че в момента изясняват случая и ще има яснота по-късно през деня.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови