Бой в една от фамилии, били се в Казанлък с лопати и брадви

OFFNews 04 май 2023 в 13:58 1531 0

Боят в Казанлък

Снимка БГНЕС/Архив

Боят в Казанлък

Отново бой, но в една от фамилиите, които в края на март се биха с брадви и лопати, предаде Нова ТВ.

Сега свадата е била в село Манолово. По първоначална информация има двама ранени. На място са пристигнали екипи на жандармерия и полиция.

16-годишен е с прободна рана след сбиването, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора ст. комисар Лазар Христов. В инцидента са участвали три лица от един род. Установени са извършителите, а пострадалите са откарани в болницата в Стара Загора, няма опасност за живота им. Скандалът е битов. Едно от лицата, което е нанесло прорезна рана на друго, е под въздействието на алкохол.

В края на март над 30 души участваха в масов бой с ножове, брадви и лопати в Казанлък.  Едното семейство е от Манолово, а другото - от село Тъжа. Вследствие на боя загинаха двама души, а седем души бяха ранени. Един от загиналите е баща на две деца.

Всичко започнало в средата на миналата година, когато дете от единия род е ударено от представител на другата фамилия. Последвала саморазправа, при която били изпочупени къщи на двата рода. На 11 октомври 2022 г. станало сбиване пред сградата на полицията в Казанлък, където били извикани да дават показания за погрома над къщите част от участниците в него. Там ги причакали и нападнали от другия род.

Спречкване станало и на 10 февруари 2023 г. близо до игрална зала в Павел баня. И в двата случая имало задържани и са образувани досъдебни производства.

На 20 март трябвало да се гледа делото заради боя до полицията. Използвали мотики, брадви, лопати, но и сапове и колове. Делото било отложено. "Повечето от тези хора работят в розопроизводството и са използвали сечивата, с които са в градините. При тях не е открито огнестрелно оръжие", казаха тогава от полицията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика