Близо 40 пострадали при градушката потърсили помощ в „Пирогов”

OFFNews 09 юли 2014 в 08:14 2535 0

Пирогов

Близо 40 пострадали при градушката вчера потърсиха помощ в „Пирогов”, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Най-честите проблеми, с които хората са търсили специалистите от спешната болница, са наранявания в областта на главата, лицето, ръцете и краката.

Мъж на 27 години остава за лечение в болницата, заради сериозна порезна рана на ръката, която трябва да се оперира. Жена е със счупена ръка, тъй като е пазела главата си от ледените късове. Тя е освободена за домашно лечение.

Сред пострадалите няма деца.

Във вторник един човек почина в резултат на мощната буря, която се изви над София във вторник следобед. Дърво падна върху мъж в Борисовата градина, който се движел по пътеката за къпалнята Мария Луиза. В резултат на това той починал. Мъжът е бил на около 70 години.

Други двама души се отърваха като по чудо, след като дърво падна върху кола на ул. "Пиротска". Двамата били в автомобила, когато дървото се стоварило върху тях. За щастие двамата се отървали без наранявания.

Повече от 120 сигнала са получени на спешния телефон 112 до столичната пожарна за оказване на помощ за отводняване, за отстраняване на клони и опасни дървета. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!