Ексклузивно Кирил Петков: България експулсира 70 руски дипломати (допълнена)

Бивш депутат на СДС пребит в дома си

Ивайло Анев Последна промяна на 22 август 2014 в 14:59 5954 4

Снимка Facebook

Бившият депутат от СДС Христо Марков е бил пребит в къщата си в Брестовица. За това съобщи самият Марков в профила си във Facebook.

Марков потвърди за случилото се пред OFFNews.

На 21 август в къщата на бившия депутат в село Брестовица са нахлули 3 мутри и са го пребили с предупреждение да си затваря устата.

„Приятели, войната срещу мен вече премина в друга фаза. На 21 август в къщата в Брестовица нахлуха три мутри и ме пребиха с предупреждението да си затварям устата и показаха четири документа, които няма откъде да са другаде, освен от къщата ми в Пловдив, т.е. дадени или продадени са от бившата ми съпруга", написа Христо Марков. 

Христо Марков допълни, че е подал сигнал за нападението до министъра на вътрешните работи, Районната прокуратура в Пловдив и директора на пловдивската полиция.

Пред OFFNews ексдепутатът, известен като лидер на протестите в Пловдив, също заяви, че нападението над него е поръчано от бившата му жена, с която са в конфликт.

„В продължение на една година пиша жалби, показвам съдебни решения и ... нищо. Не знам какво да правя, но ако се случи нещо с мен, поне да се знае, че това е поръчка от бившата ми съпруга”, пише Марков.

"Не бях допуснат да си взема нищо от личните си вещи, които са в къщата на бившата ми жена, независимо от решенията на съда, но полицаите от Трето РУ на МВР-Пловдив се подиграваха, разкарваха ме и дадоха да се разбере, че са зависими от съпругата ми или от хора, които стоят зад нея".

По думите му бившата му съпруга е под протекцията на лидера на БСП-Пловдив Георги Гергов. 

Гергов не беше открит за коментар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови