Акция на полицията срещу купения вот в Симеоновград (допълнена)

OFFNews 04 ноември 2021 в 10:10 1872 0

Полицията влезе в дома на кметицата на Симеоновград Милена Рангелова. Открити са списъци с имана на избиратели и крупна сума пари, съобщи бТВ.

Рангелова стана кмет от листата на ГЕРБ. 

Според "24 часа" е задържан съпругът й и още трима. 

Списъците с имена на избиратели са били с данни от 2019 г, когато имаше избори за Европейски парламент. Част от тях са от Симеоновград, други са от близките села.

В един от списъците имената са отбелязани с различен цвят за всяка политическа партия.

Ден по-рано главният секретар на МВР Петър Тодоров разпореди специализирани полицейски акции в цялата страна срещу купуване на гласове и нарушаване на изборните права на гражданите, която ще продължи до деня на вота.

В операцията са ангажирани в максимален обем полицейските сили, с които разполага МВР. Освен служители на СДВР и ОДМВР, участват и екипи на Главните дирекции „Национална полиция“ и „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“.

По-късно вътрешният министър Бойко Рашков, който дойде в Симеоновград, обяви, че "ГЕРБ активно заплаща участието си в изборите и желае на база на престъпления, които се извършват преди изборите, да влезе отново във властта, което е позорно за една политическа партия". Той съобщи, че е задържан известен политически активист в Симеоновградско, който е осигурявал чрез посредник финансови средства и е ангажирал няколко души, които да гласуват за ГЕРБ. От думите на Рашков се разбра, че освен съпруга на кметицата, е задържан и синът й.

"Има свидетели, които се разпитват пред съдия. Този, който е осигурил посредничеството, ще бъде задържан", обяви още Рашков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови