7 задържани при спецакция в Плевенско

OFFNews 13 октомври 2023 в 10:34 987 0

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Седем души са задържани при специализирана полицейска акция в Плевенска област за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред, предаде БНТ.

Образувани са четири бързи и три досъдебни производства.

В операцията са участвали служители на всички районни управления, "Криминална полиция", "Икономическа полиция", "Пътна полиция" и "Охранителна полиция" при Областната дирекция на МВР, подпомогнати от Държавното горско стопанство.

Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите, противодействие на притежанието и разпространението на наркотици, разпространението на контрабандни стоки, контрол на водачите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростните режими.

Проверени са 435 души и 324 моторни превозни средства. Извършени са проверки на 17 пункта за черни и цветни метали, шест заложни къщи, 17 автоморги, автосервизи и депа, в 17 питейни и увеселителни заведения, 22 търговски обекти.

Регистрирани са 11 престъпления, свързани с наркотиците, както и нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения са съставени 72 акта. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика