21 автомобила се удариха на Околовръстното при Ломско шосе (обновена към 12.00 ч.)

OFFNews 04 декември 2018 в 08:58 3708 0

10 автомобила се удариха на Околовръстното при Ломско шосе

21 автомобила катастрофираха при верижна катастрофа на Околовръстния път в София тази сутрин. Инцидентът е станал минути след 7.00 часа в района над пътния възел с бул. „Ломско шосе“, съобщава МВР.

При инцидента няма сериозно пострадали, като няколко души са транспортирани към столични болници за прегледи.

50-годишен шофьор е откаран в ИСУЛ с контузия на главата. 25-годишна жена пък е в „Пирогов“ с нараняване на ръката, допълва "Дарик". Други трима души са преминали изследвания и са освободени, защото не се налага болнично лечение. Те са контузни рани и няма опасност за живота им.

По информация на Спешна помощ от последните минути един от полицаите на място е бил блъснат от автомобил. За момента няма информация за състоянието му.

Пътна полиция – СДВР създава организация за подпомагане на движението в района, което е силно затруднено.

Участниците в катастрофата казват, че пътят е бил хлъзгав, а видимостта ограничена. Пътят е бил обработен рано сутринта, но поради влошаване на климатичните условия са довели до заледяването - паднал е дъжд, който е заледил моста. Първоначално са се ударили два автомобила, след което са последвали и удари с други автомобили.

От МВР смятат, че причина за катастрофата освен лошите пътни условия е и неспазването на дистанция и шофиране с несъобразена скорост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови