10 задържани при спекцакция в Пазарджишко, сред тях и деца

Диана Варникова 11 май 2023 в 20:34 1496 0

полиция

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Задържаните деца са между 11- и 13-годишни

Десет души, сред които и три деца между 11 и 13 години, са задържани при специализирана полицейска акция в Пазарджишко, проведена вчера.

Момче и момиче от Велинград са задигнали от физкултурен салон на училище два смартфона. 12-годишен от Лесичово е успял да открадне от паркиран в село Калугерово лек автомобил 300 лева. С децата работят инспектори от „Детска педагогическа стая“ и криминалисти.

Полицаи от различни структури са засекли шестима на възраст между 16 и 27 години с наркотични вещества. Най-често органите на реда са откривали синтетичен канабиноид и марихуана. Двама шофьори са установени да управляват автомобилите си под въздействието на наркотици, а един с отнета книжка и дерегистрирана кола. 

26-годишен от Пазарджик е надупчил с остър предмет четирите гуми на паркирана лека кола в областния град.

73-годишен шофьор от Враца пък е задържан заради предложен от него подкуп на служители от Районното управление в Септември. Мъжът подхвърлил в патрулката от 20 лева, за да не му бъде съставен акт.

В масираната акция са участвали служители от всички полицейски структури на областната дирекция на МВР в Пазарджик, полицейските управления във Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември, както и екипи от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови