Здравното министерство мисли върху приложение за диагностика и лечение на COVID-19

OFFNews 30 юни 2021 в 19:04 1322 0

Министерството на здравеопазването обмисля разработването на мобилно приложение на Справочник за диагностика и лечение на COVID-19, съобщиха от ведомството.

В началото на юни в МЗ е създадена работна група, която да изготви систематизиран терапевтичен справочник за лечение на вируса. То е с препоръчителен характер. Изготвен е документ, съдържащ две части - „ядро“ - основен документ, който да обединява и представи на българските лекари в обобщен вид водещия международен опит в диагностиката и лечението на пациенти с коронавирусна инфекция.

Втората част представлява „експертна основа“, включваща препоръки на уважавани български експерти в отделните направления на медицинската наука и практика, експертни становища за диагностика, терапия, наблюдение, профилактика, поведение при пациенти с коранавирус, съобразени с регионалните особености и медицински стандарти.

Основният съществуващ интерактивен справочник за лечение на COVID-19 се допълни и частично преработи. Бяха добавени нова информация и интерактивни фигури, както и хиперлинкове, а документът, изработен от кооридинаторите на работната група д-р Трифон Вълков, д-р Георги Димитров и д-р Димитър Димитров, е достъпен на интернет платформите на МЗ и БЛС.

Работната група не претендира за изчерпателност и актуалност на предоставената информация и си запазва правото при поява на нови рецензирани данни и становища от експертните съвети да променя съдържанието на документа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови