Здравните власти в САЩ разследват смъртта на лекар, починал 2 седмици след ваксиниране срещу COVID-19

OFFNews 09 януари 2021 в 15:26 5597 1

Здравните власти в САЩ проучват смъртта на лекар от Маями, който е починал около две седмици след получаване на ваксината на Pfizer срещу COVID-19, съобщава Асошиейтед прес.

В свое изявление компанията Pfizer заяви, че е информирана за смъртта на лекаря, но не приема, че случаят има пряка връзка с ваксината.

В момента Департаментът по здравеопазването във Флорида и Центърът за контрол и превенция на заболяванията на САЩ проучват смъртта на 56-годишния д-р Грегъри Майкъл, гинеколог с частна практика в Маями Бийч.

Центърът за контрол и превенция на заболяванията на САЩ планира да направи оценка на случая "и да предостави навременна информация за всичко, което й е известно, и за всички необходими действия".

От Pfizer съобщиха, че лекарят е починал миналата неделя - 16 дни след ваксинирането.

"Това е изключително необичаен клиничен случай на тежка тромбоцитопения, състояние, което намалява способността на организма да съсирва кръвта и да спира вътрешното кървене", заяви пред Си Ен Ен представител на компанията.

"Към днешна дата милиони хора са ваксинирани и ние следим внимателно всички нежелани реакции при лица, получаващи нашата ваксина", посочват от Pfizer.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!