Закриват очното отделение в Шумен

Частна клиника ще работи със Здравната каса

OFFNews 20 февруари 2024 в 14:02 773 0

око

Снимка Pixabay

Зрение

Очното отделение на МБАЛ - Шумен върви към закриване. Шуменци обаче нямат основание да се притесняват, че няма кой да лекува зрителните им проблеми. В процес на лицензиране е частна очна клиника в Шумен, която ще работи по Здравна каса. Това стана ясно от разговор с д-р Снежана Начева, която в момента изпълнява длъжността началник на очното отделение в шуменската болница.

„Аз и една медицинска сестра сме последните мохикани, които обслужваме без почивен ден пациентите със зрителни проблеми. Другият лекар в отделението е д-р Маргарита Мартинова, която в момента е в чужбина“, каза д-р Начева.

След разговори с директора на МБАЛ - Шумен д-р Димитър Костов, двете известни лекарки, които са в пенсионна възраст, са приели да не оставят пациентите без обгрижване до лицензирането на новата очна клиника, в която са поканени да работят.

И след преместването на екипа на очното отделение в частната клиника д-р Снежана Начева и д-р Маргарита Мартинова ще продължат да консултират пациенти с ТЕЛК в кабинета си в ДКЦ-1 в сградата на МБАЛ - Шумен, каза още д-р Начева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика