Върнатата шефка на ТЕЛК Ловеч: Установих невероятно нарушение

Председателката на лекарската комисия се завърна на работа след като съдът реши, че може да изпълнява служебните си задължения.

OFFNews 18 декември 2019 в 10:30 2324 0

Снимка Архив

"Връщайки се на работа, аз установих едно невероятно нарушение. То е толкова сериозно, че аз дори не повярвах, че може да се случи това нещо", заяви пред Нова телевизия шефката на ТЕЛК Ловеч д-р Донка Минкова, която в началото на годината беше арестувана по подозрение, че е издавала експертни решения срещу подкуп, и по-късно беше оправдана.

По думите й всички решения от 31 януари досега "може би са нищожни". Следващата й стъпка щяла да бъде да обжалва всички решения.

Д-р Минкова беше възстановена на работа след като съдът реши, че може да изпълнява служебните си задължения. Според шефката на лекарската комисия обвинението й е било лично отмъщение на определен кръг хора.

"Няма как да съм взимала хиляди левове и да живея в жилище 64 квадрата, както и да карам автомобил от 2001 година”, заяви тя. Тя обясни, че е взела от пациентка подарък – печена пуйка. Това било описано и в досъдебното производство, но тя първоначално отказала подаръка.

Връщането на работа на д-р Минкова предизвика вълна от оставки в ТЕЛК Ловеч. Колегите й отказаха да работят с нея. Това принуди Областната болница да закрие комисията. Решението предизвика напрежение, тъй като в тази комисия се обслужват 3000 души.

„Решението на Ловешкия окръжен съд и фактът, че прокурорът не обжалва това решение, за мен говори само едно нещо – че не ме признават за виновна. Би трябвало да нямам проблем да се върна на работа. Когато направих опит, ми беше предложено от изпълнителния директор на болницата д-р Нановска споразумение да ми изплатят 4 брутни заплати и да се оттегля. Но аз няма да се оттегля, защото 13 години съм работила за стабилизирането на тази институция и мисля, че съм я стабилизирала”, каза още д-р Донка Минкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови