В Хонконг започват клинични изпитания на лекарство срещу коронавирус

OFFNews Последна промяна на 16 март 2020 в 08:15 3593 0

В Хонконг започват клинични изпитания на лекарство срещу коронавирус, съобщи ТАСС.

Става дума за експериментален медикамент, който се смята за ефективен в борбата с болестта. 

Медицинският съвет по етика одобри клиничните изпитания на препарата в държавните болници. Подготовката за изследванията вече е приключена и едновременно в три болници - на принцеса Маргарет, на Уелския принц и кралица Мария започват да набират пациенти, разказва лекарка от Управлението на лечебните заведения в града.

Става дума за противовирусен медикамент, който е бил разработен от американска биофармацевтична компания за борба с Ебола и други заболявания. Специалистите предполагат, че той може да бъде ефективен и при лечението на коронавирус.

Подобни клинични изпитания, със същото лекарство вече се провеждат в Континентален Китай. Очаква се резултатите от тях да бъдат публикувани в края на април.

Същият медикамент синтезираха самостоятелно неотдавна тайвански учени, в случай че се окаже ефективен срещу коронавируса, в момента на пациентите с COVID-19 се предлага поддържащо лечение, включително антибактериални препарати и венозни инжекции.

При влошаване на състоянието пациентите се подлагат на интензивна терапия.

"Нашите специалисти ще предоставят лечение на всеки пациент с болестта, според състоянието му. Възможно е да бъдат назначени противовирусни препарати. Ефективността и страничните ефекти ще бъдат внимателно контролирани", съобщават здравните власти.

До момента в Хонконг са потвърдени 149 случая. 84 души са изписани, а жертвите са 4.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови