Тежкоболен самотен баща в битка за живот, за да отгледа децата си

OFFNews 22 ноември 2021 в 14:19 42389 1

Снимка Личен архив

Светлозар Дончев е на 47 години, самотен баща на две деца и е диагностициран с тежко ревматологично заболяване - болест на Бюргер (Buerger's Disease).

Болките и проблемите на Светлозар започват през 2019 година, когато вследствие на силен стрес след тежък за него и децата му развод болестта се отключва. Въпреки че диагнозата му е потвърдена от трима независими лекари, той не спира да вярва и да се бори за собствения си живот и този на двете си малолетни деца, които след развода са му присъдени и отглежда сам.

Светлозар разказва как след като е бил на операционната маса и са му съобщили, че вследствие на болестта се налага да му ампутират пръстите на краката, взема решение да се разпише и въпреки жестоките болки да напусне болницата и да се бори.

Тогава започва лечение в "Уни Хоспитал", но за лечението, лекарствата и инжекциите са му необходими средства, с които Светлозар не разполага.

За OFFNews мъжът разказа, че благодарение на терапията в момента може да измине 300-400 метра сам. Състоянието му обаче може рязко да се промени, ако спре лечението. Лекуващият го лекар му обяснил, че дори ампутация на пръстите не е вариант, защото болестта ще продължи да прогресира и ще се наложи отстраняване на целия крайник.

Преди да заболее Светлозар е имал сигурна и постоянна работа, с която е издържал и изхранвал децата си. Болестта обаче го прави нетрудоспособен и проблемите му започват да се задълбочават. Именно за това приятели на Светлозар проявяват милосърдие и солидарност и организират в момента дарителска кампания, чрез която да бъдат събрани 2000 лв., които спешно са му необходими за инжекции, както и за издръжката на двете му децата, които той сам отглежда.

„Нека в този труден за цялото ни общество момент да бъдем съпричастни и солидарни и всеки да дари колко може средства, за да помогнем на Светлозар да оздравее и да се върне към нормалния си живот, работа и грижа за двете си деца“, призоваха приятелите на Светльо, които организират дарителска кампания, за да му помогнат.

Сметката, по която може да дарите средства на Светлозар:

IBAN: BG81STSA 9300 1528 7359 95
BIC: STSABGSF
Титуляр: Светлозар Николов Дончев
PayPal: Svetlozar Donchev
Телефон за връзка със Светлозар за дарение на храна и дрехи: 0877717471

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8530

1

atanazbg

25.11 2021 в 02:08

Преди да понеча да помогна, реших все пак да потърся други новини за Светлозар, и попаднах на тази отпреди година и половина, където събира 2800лв 'за последно': https://blitz.bg/obshtestvo/samoten-bashcha-prezhivyava-golyama-tragediya_news751238.html#

Коментарът отдолу е интересен, и ме спря окончателно!