СЗО: 5G антените не кихат и кашлят

OFFNews Последна промяна на 14 април 2020 в 07:27 1969 1

Световната здравна организация намери за удачно да публикува на фейсбук страницата си разяснение, че 5G мрежите не ръсят коронавирус по света.

Този факт е известен на всеки средноинтелигентен човек по света, но през последните седмици с разпространението на COVID-19 и ръста на смъртните случаи, в социалните мрежи по целия свят настъпи истинска истерия, предизвикана от всевъзможни конспиративни теории, най-популярната от които свързва коварната зараза с 5G антените.

В България тази "истина, която медиите упорито крият от народа" също се радва на многобройни поддръжници, а в онлайн петицията "Против инсталирането на 5G в България" за по-малко от три дни са се подписали над 13 000 души.

Заради масовата психоза Световната здравна организация (СЗО) публикува инфографика със заглавие "ФАКТ: 5G мрежите НЕ разпространяват COVID-19". В нея се обяснява, че вирусите не могат да пътуват по радиовълни/мобилни мрежи и че коронавирус има в много държави, които все още нямат изградена инфраструктура от новото поколение (Б. ред. - България е именно сред тях).

От СЗО обясняват, че  COVID-19 се предава само по респираторен път - кихане, кашляне или разговор със заразен човек. Другият вариант да се заразите е да докоснете предмет, върху който е попаднал вируса и след това да докоснете очите, устата или носа си.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2610

1

БХМ

15.04 2020 в 16:45

Не е проблем, че има слабоумни и грозни.
Проблем е когато вземат властта.