Столична болница открива училище за онкоболни

OFFNews Последна промяна на 22 ноември 2019 в 11:47 792 0

Снимка Архив

Училище за пациенти, диагностицирани с различни онкологични заболявания, стартира Отделението по медицинска онкология на УМБАЛ „Софиямед“.

Сесиите в него ще се провеждат всеки последен вторник на месеца от 14:00 ч. Те ще запознават пациентите със същността на заболяването им, начините за неговото диагностициране, етапи на протичане, лечение, преодоляване на нежеланите странични ефекти, проследяване на състоянието им.

Лектори в безплатното училище ще бъдат водещи онколози от лечебното заведение и други специалисти, предвид увеличения брой на пациентите, които провеждат таргетна и имунотерапия.

Диетолечение, физическата активност на заболелите, както и психологически консултации за тях и техните близки ще се разискват при отделните онкологични заболявания.

Всяка сесия ще бъде посветена на различно онкологично заболяване. Първото събитие ще е на 26-ти ноември и ще информира за начините за съвременна диагностика и лечение на карцинома на млечната жлеза. Насоки за здравословно хранене ще представи диетологът д-р Райна Стоянова.

„Нашата цел е ефективно лечение с нормален начин на живот на онкологично болния“, коментират от екипа на отделението по онкология на УМБАЛ „Софиямед“.

Присъствието не изисква предварително записване или заплащане и всички са добре дошли да посетят лекциите, за да се информират.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !