Състезание за най-хубава брада събра средства за недоносените бебета

OFFNews 02 февруари 2023 в 13:54 822 0

кампания

Снимка IT Beards

За каузата на фондация "Нашите недоносени деца"

Състезание за най-добре поддържана брада сред IT специалистите на софтуерна компания събра средства за недоносените бебета. През станалата емблематична за бранша кампания IT Beards и с помощта на фондация BCause, екипът на Scalefocus направи дарение за каузата на „Нашите недоносени деца“.

В края на 2022, кампанията в България, Северна Македония и Турция, премина под мотото „Грижим се един за друг и заедно създаваме промяна“. IT Beards e традиционна за компанията инициатива, в която колеги се включват в състезание за най-добре поддържана брада. Чрез гласуване се генерират постъпления, които се насочват към избраната кауза. За целта е изградена специална платформа, която поддържа снимките, гласуването, безкасовите плащания към фондацията и по този начин гарантира на потребителите изцяло дигитално преживяване в духа на работата от разстояние. Освен мъже, през 2022 за първи път със снимки с фалшиви бради и мустаци се включиха и дамите от компанията и през забавлението значително увеличиха постъпленията.

IT Beards e страхотен пример за това – почти една трета от екипа припозна кампанията и активно допринесе за нея. Включиха се колеги от трите държави, в които присъстваме, както и хора извън компанията, които искат да подкрепят децата, коментира Иван Иванов, главен изпълнителен директор на Scalefocus.

IT Beards се случва всяка година през м. ноември и минава под знака на глобалното движение Movember. Освен дарителството, инициативата има за цел да информира за рисковете за мъжкото здраве и да провокира грижа за себе си и най-близките. През 2022 г. за първи път кампанията надскочи тази рамка и обедини както мъже, така и дами, в подкрепа на здравето на най-малките.

За нас е от значение всяка подкрепа на каузата ни, но не по-малко важно е да виждаме как тя се разпространява и добрият пример се предава от човек на човек. Много е мотивиращо и за нашата работа да виждаме цели екипи, обединени с грижа към най-малките герои и техните семейства. Искрено ни вълнува всеки жест, всяка усмивка от любов към живота, всеки споделен миг и подадена ръка, коментира Моника Златанова от Фондация „Нашите недоносени деца".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови