Самотен баща с тежко заболяване се бори за нормален живот

OFFNews 15 ноември 2022 в 17:41 1641 0

Светлозар и децата му

Снимка Личен архив

Светлозар Дончев и децата му

Светлозар Дончев е 48 годишен самотен баща на две деца и е един от малкото хора с болестта на Бюргер (Buerger's Disease) в България. Той отключва заболяването през 2019 година, след тежък за него и децата му развод.

Диагнозата му е потвърдена от трима независими лекари и Светлозар научава, че заради болестта си може да се наложи да му ампутират краката. Той не спира да вярва и да се бори за собствения си живот и този на двете си малолетни деца, за които сам се грижи след развода.

Преди да заболее, Светлозар е имал сигурна и постоянна работа, с която е издържал и изхранвал семейството си. Болестта обаче го прави нетрудоспособен и проблемите му започват да се задълбочават. Светлозар изпада в невъзможност сам да си купи скъпоструващите медикаменти за своето лечение, както и да покрива всички свои ежедневни разходи - наем на жилището, храна и дрехи на децата си. За съжаление поддържащата и животоспасяваща терапия на Светлозар не се покрива от НЗОК.

Когато всичко изглежда безнадеждно, приятелите на Светльо проявяват милосърдие и солидарност и организират няколко дарителски кампании, чрез които се събират средства за скъпоструващите медикаменти. Те отправят благодарност към всички хора с добри сърца, които до сега са му помагали и благодарение на които той е успявал да покрие разходите за лечението си.

За съжаление, въпреки огромните усилия на всички, в последната седмица състоянието на Светльо рязко се е влошило и са необходими няколко спешни интервенции, за да може той отново да се движи самостоятелно и да се обслужва сам.

Приятелите са Светльо се обръщат с молба към всички хора с добри сърца и призовават отново за помощ, подкрепа, солидарност и съпричастност. В момента Светлозар се нуждае от средства за 60 броя съдоразширяващи инжекции, които струват 3600 лв., както и от средства за оперативно поставяне на клапа за вливане на инжекциите, която струва 1200 лв.

Необходимо е да направи две процедури в специализирани вани, за които са необходими още 1600 лв. Светлозар изпитва огромни болки и заради това използва голям брой болкоуспокояващите лекарства, които струват 4600 лв. на месец. Поради своята нетрудоспособност той не е могъл да заплати и последните два наема  и разходите по жилището, в което живее сам с двете си деца, за което са му необходими 2200 лв.

Състоянието на Светлозар е изключително тежко и именно за това приятелите му призовават всеки, който и с каквото може да помогне на Светлозар да оздравее и да се върне към нормалния си живот, работата и грижата за двете си деца.

Сметката, по която може да дарите средства и да помогнете на Светлозар, е:

IBAN: BG26SOMB91301036661102
BIC: SOMBBGSF
Титуляр: Светлозар Николов Дончев
Revolut: @svetloehp
Телефон за връзка със Светлозар е: 0877717471

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови