Проф. Ангелов отговори на проф. Сербезова: Словесна плява и лъжи

OFFNews 01 октомври 2023 в 12:24 3359 2

Костадин Ангелов

Снимка БГНЕС/архив

Словесната плява и лъжи на Асена Сербезова подсказват опит за бягство от правосъдието. Няма обаче как да избяга от изводите в разследването на ДАНС, коментира бившият здравен министър и депутат от ГЕРБ Костадин Ангелов във фейсбук, след като вчера проф. Сербезова заяви пред OFFNews: "Твърденията на проф. Костадин Ангелов, че лично аз съм отговорна за недостига на лекарства в България са популистки, предизборни и безотговорни". 

OFFNews публикува гледната точка на проф. Сербезова в правото ѝ на отговор по отправените в публичното пространство обвинения, след като преди седмици на брифинг в парламента Ангелов цитира доклад на ДАНС и обяви, че "поправка в нормативната уредба, прокарана в периода, в който Асена Сербезова е министър на здравеопазването в кабинета "Петков", е причината за липса на медикаменти в страната". 

OFFNews покани проф. Костадин Ангелов да отговори на поставените от проф.Асена Сербезова въпроси. Публикуваме написаното от него във фейсбук: 

1. “През март 2022 г. министърът на здравеопазването (Асена Сербезова) указва на ИАЛ да бъде извършена промяна на формулата за изчисляване на недостига в съответствие със ЗЛПХМ.” 


2. “Официалната позиция на ИАЛ е, че записаното в закона уравнение подлежи на тълкуване и след обсъждане на експертно ниво е взето решение системата да бъде настроена така, че да бъде защитен общественият интерес, като бъдат ограничени всички възможности пред паралелните търговци за злоупотреби…”

3. “...може да се счита, че нормативната уредба е разработена целенасочено в интерес на търговците и не осигурява ефективни възможности за противодействие или избягване на дефицит.”

4. “Проследяването на историята по създаването, работата и опитите за влияние върху СЕСПА водят до заключението, че промените в ЗЛПХМ са приети, за да облагодетелстват паралелния износ на лекарствени средства.”

5. “В последствие процесът по прилагане на Закона и Наредбата е бил умишлено забавен и системата е била изградена така, че да не работи в полза на обществения интерес.”

Съвсем скоро наяве ще излязат още схеми:

- кога са приети промените в ЗЛПХМ, как са внесени в НС и кой е стоял зад предложенията и защо?

- Кой е бил директор на ИАЛ и какво е било неговото становище?

- Кога е писана наредбата и кой е съветвал министъра в този процес и какво?

- Кой изпраща системата в ИАЛ и по какъв начин?

- Защо след одита на ИО(март 2022г.) 5 месеца(на 01.08 е назначен служебният кабинет на Радев) министър Сербезова нищо не е предприела, а уж има претенциите за експерт?

Ще разберете как работи фармамафията и октоподът от висши публични длъжности-подчинени от фармамафията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22543

3

dolivo

01.10 2023 в 21:19

Детски болести на капитализма

-74

1

Владè

01.10 2023 в 14:14

Войната на мисирките.Склонен съм да вярвам, че професора е добър лекар,поради което си няма работа при мисировете ( мое мнение) . Той може да си има друго ,а може да си има и резервно.
А малката кибритопродавачка ( по съвременнму - продавачка на кутийки, е доволно фалшива, а и силно се съмнявам , че разбира какво и се нарежда. За ней важното е да изпълнява.
Малко преди да грейне менистър, мрънкаше по мангърски, после ( чуйте , чуйте се изпражни с" писиар" за влизане в странта,две години след като всеки правеше каквото му хрумне и фалшивите писиарове ги продаваха по 20 лева .
И аз трябва да му вярвам на търговеца на кутийки.
А стига бе , фалшифци.