Пирогов с възражение по проверката на НЗОК

Заради констатирани нарушения лечебното заведение трябва да възстанови над 1 млн. 100 хиляди лв.

OFFNews 13 юли 2021 в 11:05 1098 0

Снимка УМБАЛСМ "Пирогов"

От болница "Пирогов" ще направят възражение по направените констатации в проверка, извършена от НЗОК. Възражението ще бъде направено по законовия ред и в законовия срок, съобщиха от лечебното заведение, цитирани от БТА.

В проверката на НЗОК, която обхваща периода 28 май 2021 г. - 10 юли 2021, са били констатирани различни нарушения, съобщиха вчера от НЗОК: неспазен диагностично-лечебен алгоритъм; отчетена, но неизвършена дейност; заплащане от страна на задължително осигурени пациенти на медицинска дейност, която е била заплатена и от НЗОК; - включени медикаменти в историята на заболяването на пациента, които не са били отпуснати от аптеката на лечебното заведение; отчетена и заплатена дейност за конкретни пациенти, които не са пролежавали в лечебното заведение за периода на хоспитализация, отразен в историята на заболяването.

В резултат на установените нарушения и на основание на нормативни текстове от Националния рамков договор и законови разпоредби от Закона за здравното осигуряване болницата трябва да възстанови на НЗОК неоснователно получени суми в в размер на 1 104 743, 20 лв., посочиха още от Касата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews