Първо място за България на Европейските награди за частни болници

OFFNews 31 май 2024 в 11:02 1050 1

награждаване

Снимка НСЧБ

Награждаване

Аджибадем Ситиклиник УМБАЛ Токуда спечели първо място в Годишните награди за частни болници EPHA (European Private Hospital Awards). Призът за лечебното заведение, член на Националното сдружение на частните болници е в категорията „Устойчивост в здравеопазването и реакция при кризи”.

Церемонията се състоя на 29 май в Букурещ.

Болницата участва с проект проект „Ключовата роля на спешно отделение в УМБАЛ по време на пандемия“. В Категорията се съревноваваха 12 проекта от Полша, Португалия, Италия, Франция и Румъния.

Тази година в надпреварата за Европейските награди за частни болници в 7 категории се включиха 65 проекта от 9 държави, като България бе представена от две частни лечебни заведения.

Сред 10-членното жури са съветникът по обществено здраве на президента на Румъния, член на Европейския парламент – представител на Румъния, председателят на Ордена на лекарите в Португалия, председателят на Европейската асоциация на младите лекари, представител на Върховния консултативен орган по здравеопазване на Франция, както и здравни експерти от Хърватия, Унгария, Полша, Италия.

В награждаването взе участие и председателят на Управителния съвет на Националното сдружение на частните болници Красимир Грудев, който е член и на УС на UEHP (European union of private hospitals).

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    628

    1

    user4eto

    31.05 2024 в 11:46

    Супер, на първо място е страна с най-много частни болници (източващи здравната каса) и най-голям недостиг на медицински работници.
    Най-висока смъртност и най-ниска здравна култура.

    УНИКУМ!
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх