Пълна карантина за възрастните и вечерен час в цяла България иска Лекарският съюз

OFFNews 20 март 2020 в 12:31 12460 3

Българският лекарски съюз поиска вечерен час за всички и пълна карантина за възрастните хора в цялата страна.

С отворено писмо до премиера, началника на оперативния щаб и здравния министър от организацията се обявиха за по-строги мерки на територията на цялата страна.

Седмица, след като БЛС призова за строги мерки в борбата с разпространението на COVID-19 и последва въвеждането на извънредно положение на територията на цялата страна, към днешна дата съсловната организация продължава да смята, че ограниченията бяха абсолютно наложителни.

"За съжаление обаче в цялата страна се наблюдава тревожна тенденция на неспазване на въведените ограничения. До Български лекарски съюз постоянно пристигат сигнали от колеги и граждани от цялата страна, алармиращи за свободно движение и групиране на хора по различни поводи (семейни тържества: сватби, рождени дни, кръщенета)" - се казва в позицията им.

Затова "наблюдавайки развитието на пандемията от COVID-19 и тревожната статистика, идваща от Европа", БЛС смята, че е наложително на територията на цялата страна да бъдат въведени допълнителни, по-строги мерки, а именно:

1. Налагане на пълна карантина на възрастните хора.

2. Въвеждане на задължителен вечерен час.

3. Ограничаване на движението между градовете без основателна причина.

По-рано днес от Столичната лекарска колегия се обявиха за затваряне на София с аргумента, че въведените до момента ограничителни мерки не дават резултат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови