Откриха линия за безплатни консултации на хронично болни

OFFNews 23 април 2020 в 14:17 1538 0

Информационна линия в помощ на пациентите с хронични заболявания стартира Националната пациентска организация в партньорствос Виваком. Обажданията ще бъдат безплатни в периода на извънредно положение.

Лекари-доброволци от различни специалности ще консултират безплатно на телефон 0800 14 515 в работни дни, между 9.00 и 18.00 ч.

Пациенти с хронични заболявания ще имат възможност да получат информация от експерти в ендокринологията, кардиологията, онкологията, инфекциозните болести и др. Има възможност и за връзка с психолог, с когото да обсъдят тревожността или притесненията си в извънредната ситуация.

Повече информация за специалистите, които приемат обажданията, може да бъде получена на информационния портал на НПО за пациенти в условия на COVID- 19 – www.covid.npo.bg.

Дистанционното консултиране ще допринесе за продължаване на лечението на пациентите с хронични и животозастрашаващи заболявания, въпреки наложените ограничения на придвижването и физическите контакти.

Те ще получат навременна и специализирана информация във връзка със заболяването си и ще получат отговори на всички здравни въпроси, които ги вълнуват като се сведе до минимум вероятността хората с хронични заболявания да се срещнат с вируса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови