Отиде си педиатърът д-р Адил Кадъм

OFFNews 15 февруари 2021 в 13:52 18377 0

Почина педиатърът д-р Адил Кадъм, съобщиха от сдружение „ЗА истинска детска болница“. Д-р Кадъм бе един от лекарите, които се грижеха за малките пациенти в СБАЛ по Детски Болести „проф. Д-р Иван Митев“. Причините за кончината ѝ засега не са известни.

"Ади си отиде. Д-р Адил Кадъм беше едно от най-силните остриета на инициативата ни. Освен отдаден педиатър и изключителен лечител, тя беше смел професионалист, готов да се бори със статуквото и неправдите в детското здравеопазване, залагайки личния си професионален просперитет и комфорт.

Адил беше нашата надежда, че новото поколение български педиатри ще успее в усилията си да надмогне системата, да работи в съвременни условия, в тандем с родителите и в най-добър интерес на болните деца в България. Д-р Кадъм до последния си дъх защитаваше правото на децата да не бъдат жертвани в тази пандемия. Изгубихме безценен Човек. Изгубихме изключителен лекар. Децата на България изгубиха един от своите истински герои.

Почивай в мир, скъпа Адил! Вярваме, че където и да си днес, ти продължаваш да бдиш над децата!“, написаха от сдружението във фейсбук.

"Загубата ни е неописуема! Поклон пред теб, Ади! Светъл път! Човек не умира, докато още споменават името му! Винаги ще живееш в нашите сърца! Благодарим ти, знаеш защо!", написаха колегите на лекарката от МЦ "Малчовците".

Д-р Адил Кадъм завършва медицина през 2004 г. в Медицински факултет при Тракийски Университет Стара Загора. През  2013 г. придобива специалност по Детски болести в Медицински университет София. В периода 2004-2009 г. д-р Кадъм работи като ординатор в онкохематологично отделение, общопрактикуващ лекар и ординатор в педиатрично отделение. От 2009 г. д-р Кадъм работеше в отделение по Клинична генетика към СБАЛДБ "Проф. Иван Митев", а от 2015 г. и в МЦ "Малчовците".

По време на протестите на работещите в СБАЛДБ "Проф. Иван Митев" през април 2019 г. д-р Кадъм написа текста "Изповед на един убиец в бяло", в който призова: "Спасете педиатрията в България! Не може да има лимити за детското здраве! Всяко дете е достойна кауза, а в педиатрията няма изгубени каузи!"

Поклон пред паметта ѝ!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !