Новият шеф на "Пирогов" понижен до временно изпълняващ длъжността

Александра Маркарян 02 март 2017 в 11:59 10610 0

Новият директор на "Пирогов" - д-р Асен Балтов, бе понижен до временно изпълняващ длъжността, става ясно от прессъобщение на университетска болница за спешна помощ.

В него се казва, че новият Съвет на директорите е взел решение Балтов да стане временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор на "Пирогов".

Подобно нещо - че Балтов не е постоянен, а временен директор - не се споменаваше в съобщението на Министерството на здравеопазването от 17 февруари за рокадите, предизвикали напрежение и оставки в болницата. Решението за промените, в резултат на които си отиде тогавашният директор - проф. Стоян Миланов, е на служебния министър д-р Илко Семерджиев и бе взето на 16 февруари.

От "Пирогов" пишат още, че Балтов е представил новия Съвета на директорите пред медицинския състав. В него влизат: д-р Емил Доросиев (председател), д-р Людмил Джунков (зам.-председател), проф. Асен Балтов, адв. Илиян Кършев и Жива Савова (членове).

Зам.-директор по лечебната дейност става проф. д-р Николай Габровски- Доц. д-р Олег Чолаков остава зам.-изпълнителен директор по учебната дейност, поста си запазва и досегашният заместник по административната дейност - д-р Галина Тодорова. Ръководеното от нея звено е преименувано на дирекция „Административна дейност" .

Функциите на заместник по икономическата дейност поема Атанас Пемов.

Двете дъщерни дружества Медицинският център „Пирогов" и „Служба по трудова медицина" ще имат контрольор, който да следи дейността им, се казва още в писмото от пресцентъра на болницата до медиите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови