Незабавна финансова проверка и смяна на ръководството искат лекари от Александровска болница

OFFNews 18 май 2021 в 16:12 5182 0

Лекари от УМБАЛ "Александровска" поискаха незабавна проверка на финансовото състояние на лечебното заведение и оставка на ръководството му.

"Ние, лекарите и служителите на Александровска болница, с голяма тревога и загриженост наблюдаваме отразяването в медиите на събития, свързани с порочното и в нарушение на закона управление на най-старата и авторитетна университетска болница. Изнесената в медиите информация за незавидното финансово състояние на болницата и нарушенията в управлението са причина за нашата голяма тревога", пишат в призива си медиците.

Те настояват компетентните държавни органи да извършат незабавна проверка на финансовото състояние на болницата и да се установи дали има нарушение на управлението на дружеството; призовават министъра на здравеопазването да предприеме незабавни ефективни промени в управлението на болницата; изпълнителният директор и членовете на Съвета на директорите да организират среща с работещите в болницата и да обяснят причините за незавидното й финансово състояние.

Нека заедно положим всички усилия да спасим болницата, излекувала милиони пациенти и изградила хиляди медицински специалисти, завършват апела си медиците.

Призивът е подписан от 23-ма лекари и служители на Александровска болница, сред които проф. Атанас Темелков, доц. Манол Соколов, доц. Галина Димитрова, доц. Станислава Костова, д-р Павлин Кемилев, д-р Христина Заекова, д-р Весела Петрова, д-р Веселин Илинов и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови